P3 - Primària 3

Experimentem!

Aquest divendres els i les alumnes de 3r hem experimentat amb ingredients que tenim sempre a l'abast a casa; farina, aigua, sal i colorant. Voleu veure què hem creat?









ESCACS "tocats i enfonsats"

Els divendres toca escacs!!! Avui hem treballat les matemàtiques a través del joc Enfonsar la flota. Per capturar una peça de l'equip contrari havíem d'endevinar la casella on l'havien col·locat.




  


Dia de la Pau i la No violència.

Aquest passat dimarts 30 de gener, dia mundial de la Pau i la no violència, la classe de 3r hem treballat el pallasso, humorista i actor "Tortell Poltrona" (Jaume Mateu) impulsor de la societat Pallassos sense fronteres.







Juguem amb les taules? 

A la classe de 3r durant la sessió de matemàtiques d'avui hem repassat les taules de multiplicar a partir d'un joc i en equip! Ens ho hem passat molt bé i ens hem pogut ajudar els uns als altres per resoldre els diferents càlculs que ens han proposat els nostres companys.











3rd Graders make beautiful sunflowers!

These month we've started working on Vincent Van Gogh's art. 3rd graders have watched the original picture, and then some ideas to create their own sunflowers! Look! They're artists!









Quan arriba el Nadal...


Com ens agrada tant experimentar, i amb motiu del Nadal, aquesta setmana ens hem proposat crear neu artificial, amb materials que tenim a casa! Aquí teniu algunes imatges!



















Ossos de l'esquelet humà

Aquesta setmana a l'hora d'experimentació hem pogut comprovar com els ossos i les articulacions són essencials per a les persones. Per fer-ho, hem realitzat un experiment amb salsitxes i pollastre! Hem pogut comprovar com, la salsitxa, formada només per carn i sense ossos no es pot aguantar per ella mateixa i la podem moure cap a tots costats. D'altra banda, amb el pollastre hem pogut parlar dels ossos i les articulacions que el formen i ho hem comparat amb l'esquelet humà. Ha estat molt interessant!



I si construïm la nostra làmpada de lava?

Aquesta ha estat la nostra intenció aquesta setmana durant l'experimentació que treballem a l'hora de medi. Ha estat una experiència molt divertida, en la qual hem après que els líquis (aigua i oli) tenen diferents densitats, a més a més de descobrir com podem crear la nostra làmpada de lava d'una forma molt senzilla. Si observeu amb atenció les següents imatges podreu conèixer el procés que hem seguit:











Arriba la tardor...


Quan hi ha un canvi d'estació sabem que la plantació de l'hort es veu afectada. Per això, estem treballant quina ha de ser la rotació dels cultius a l'hort i, després de conèixer quines són les hortalisses que es poden plantar a la tardor-hivern, ens hem posat mans a l'obra i hem plantat bledes, cebes, espinacs i enciams al nostre hort escolar!













Experimentem? 

Aquesta setmana hem iniciat l'experimentació a 3r. Per fer-ho hem treballat amb fruita ja que volíem saber perquè hi ha fruita que sura a l'aigua i d'altra que no. Hem descobert que la densitat hi juga un paper molt important!











Gimcana sobre la dieta mediterrània 

Els i les alumnes de 3r curs hem participat en una activitat en què hem conegut quins són els aliments principals que conformen la dieta mediterrània. Hem participat en l'elaboració d'alguns plats i després els hem tastat! També hem fet una manualitat i un joc ben divertit!

 

Taller d'electricitat

El divendres 20 de maig els alumnes de 3r de primària hem fet el taller de l’electricitat. En aquests tallers es posa en pràctica la matèria estudiada a les aules sobre fonts d'energia mitjançant experiments que han portat a terme els mateixos alumnes amb l'ajuda d'un educador. 






Observem un capgròs!

Els alumnes de 3r hem observat la metamorfosi d'un capgròs que tenim a l'escola. Ens ha agradat molt i hem pogut observar com ja li han començat a sortir les potes del darrere!





Què sabem del magnetisme?

Aquestes últimes setmanes hem estat treballant i estudiant en què consisteix el magnetisme. Per fer-ho, hem experimentat amb imants i hem descobert moltíssimes coses relacionades amb l'atracció, la força, etc. 



Seguim amb la lectura de contes!
Durant aquest tercer trimestre els alumnes de 3r seguirem explicant contes als més petits, però a partir d'ara, en comptes d'escollir els contes nosaltres, proposem uns quants als nens i les nenes de P4 i són ells i elles els que poden escollir quin volen escoltar. L'experiència ens està agradant molt!




Grups lectors a P4

Totes les nenes i els nens de 3r hem format uns grups lectors que consisteixen en expliacr contes als nens i les nenes de P4. Els més petits han estat d'allò més atents i han mostrat molt d'interès. Tots hem gaudit molt!




L'escriptura a l'aula

Durant aquesta setmana hem portat a terme diferents activitats per tal de seguir aprenent i millorant en la nostra escriptura. Aquesta vegada, hem tingut textos penjats per la classe i hem hagut de treballar-los tot intentant no cometre cap falta!




El termòmetre casolà

Els alumnes de 3r hem estat treballant a l'hora de medi el funcionament d'un termòmetre i hem après a construir-ne un amb el següent material:

  • Una ampolla de plàstic
  • Aigua
  • Alcohol
  • Una palleta de plàstic
  • Colorant
  • Plastilina
Aquí teniu unes imatges perquè veieu com el vàrem crear:

 

Amb aquest experiment els alumnes de 3r hem construit un termòtre en el qual la palleta ha actuat com a tal, el colorant ens ha facilitat l'observació i l'alcohol en l'aigua ha donat lloc a la dilatació i contracció del líquid. Per observar el seu funcionament l'hem col·locat a sobre d'un radiador per comprovar així l'augment de la temperatura.

Experimentem amb els sentits!

Durant aquesta setmana, els i les alumnes de 3r ens hem centrat en el treball de dos sentits; el gust i l'olfacte. Per mitjà de l'observació directa i el treball amb algunes fruites hem après quina és la funció d'aquests sentits. Aquí teniu algunes fotografies per tal que veieu com hem treballat:









Sortida a Sant Pere de Galligants

Els alumnes de 3r de l’escola vam fer una sortida a Sant Pere Galligants.

En aquesta excursió vam fer dos tallers: 

El primer taller, llepa’t els dits amb la història , mitjançant  una a reflexió sobre l’alimentació actual i la nostra manera de menjar mitjançant la comparació de l’alimentació des de la prehistòria fins a l’època romana. Finalment l’alumnat va experimentar amb una recepta antiga.


 


El segon taller, la vida en el monestir de Sant Pere de Galligants, els alumnes van viure com s’organitzava un monestir benedictí.


El dia a dia dels monjos es regia per la regla de Sant Benet, que regulava el sistema de vida dins el monestir: organització, culte, faltes i sancions. Després de visitar Sant Pere, els alumnes es van convertir-se en monjos i reproduir com podia ser la seva vida quotidiana i la relació amb la resta de la societat medieval.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada