P1 - Primària 1

Easter eggs
This week before the holidays we have learned new words about the Easter topic and we've decorated Easter balloons!
Look at the pictures!





Put on your hat!
This week we have revised the clothes song by putting on and taking of some clothes while we were listening to this song https://www.youtube.com/watch?v=-jBfb33_KHU. We had so much fun!
Look at their faces while dressing up!!! 








Miró's art 

Els nens i nenes de primer estem treballant els artistes surrealistes i en especial, el pintor Joan Miró.
Vam imitar l'artista pintant amb colors primaris sobre un paper de diari. Mireu com treballem amb el pinzell!





I aquest n'és el resultat!







El foli giratori
Els alumnes de primer ens hem iniciat en el treball cooperatiu mitjançant la dinàmica anomenada "El foli giratori".
L'activitat consisteix en escriure paraules, frases, números, etc., de forma rotativa entre els membres del grup. Els alumnes s'ajuden entre ells, i s'autorregeixen. 
Aquesta setmana hem buscat números complementaris, que entre tots dos sumessin deu. Ha estat una experiència molt positiva perquè entre iguals s'aprèn molt!
A continuació podeu veure alguna imatge de la dinàmica, i el resultat de l'activitat!










Fem jocs matemàtics

Està comprovat que gaudint, s'aprèn molt més. De manera que hem dedicat una sessió de matemàtiques per fer jocs lògics i de construcció.

A continuació podem veure algunes imatges de l'activitat realitzada:



Amb els cocodrils i els pintxos de castanyes hem ordenat de més gran a més petit.......



Hem aplicat processos mentals de deducció i elecció d'estratègia jugant al tres en ratlla:


Veiem la gradació de les quantitats i fem sumes de diversos pintxos. Després, també hem ordenat de gran a petit:


Mitjançant el recurs dels reglets lògics hem fet comparacions de nombres, els hem relacionat entre ells....


El mateix nombre es pot agrupar de maneres diferents!



Treballem la lletra lligada!


A primer ja hem començat a repassar el traç de les lletres. Hem après que la a, la d, la g i la q són bones amigues perquè es fan gairebé igual!













Benvinguts a la classe de primer!




Visitem la nostra ciutat, visitem Girona!

Avui dimecres 30 de maig de 2018 els i les alumnes de 1r hem fet una excursió per visitar la nostra ciutat. Hem pogut veure els llocs més emblemàtics i característics de Girona. També hem portat a terme un ple a la sala de plens de l'Ajuntament i hem visitat la Catedral i Sant Feliu. Aquí teniu les fotografies:








































Experimentem amb aigua
Aquesta setmana, durant l'hora d'experimentació, ens hem proposat un repte: foradar amb llapis de fusta una bossa plena d'aigua i aconseguir no vessar ni una gota! Creieu que ho hem aconseguit? Mireu: 












Passaparaula!
Per tancar el 2n trimestre de medi, a l'aula de 1r, hem portat a terme un joc: el passaparaula d'animals! Hem pogut repassar tot el què hem anat treballant i aprenent al llarg del trimestre d'una forma molt divertida. Ens ha agradat molt!









Flocs de neu
Com que aquesta setmana ha nevat hem destinat la sessió d'Arts and Crafts a crear flocs de neu! 







Pam, peu i passa!
Aquesta setmana teníem un repte matemàtic: hem hagut de pensar com podem mesurar amb el nostre cos objectes i espais grans. Per fer-ho vam portar a terme una pluja d'idees, i després de molt i molt pensar i provar hem descobert que amb el nostre cos ho podem fer. 










Creem plastilina
Els alumnes més grans de la nostra escola ens van explicar una manera de crear plastilina i aquesta setmana hem portat a terme un experiment amb farina, sal i aigua i... ho hem aconseguit! Hem creat una massa molt semblant a la plastilina. 








Dimecres de Cendra
Aquest dimecres 14 de febrer de 2018 ens hem reunit a la capella els alumnes de 1r, 2n i 3r per parlar del dimecres de cendra i de l'inici del temps de Quaresma. Hem portat a terme una dinàmica en la qual tots hem pogut participar i hem enfortit el nostre vincle d'amistat!







Antoni Gaudi and the lizard
Els alumnes de 1r estem estudiant a Arts and Crafts l'arquitecte Antoni Gaudí i estem creant el nostre propi llangardaix seguint l'estil de Gaudí, com si féssim un mosaic. Som uns grans artistes!







Celebrem el dia de la Pau i la No Violència - DENIP

El dimarts 31 de gener de 2018 els alumnes de 1r i 2n hem portat a terme diferents activitats per reflexionar entorn a la Pau: hem creat uns murals sobre la Pau i hem jugat a un bingo!







Creem una flauta de pan
Aquesta setmana ens hem convertit en artesans i artesanes durant l'experimentació a classe per tal de construir una flauta de pan amb palletes! Després hem pogut provar i sentir el seu so!














Jocs matemàtics a l'aula
Els alumnes de 1r i 2n hem utilitzat diferents jocs per treballar conceptes matemàtics. Ens ho hem passat d'allò més bé!







Arribada del tió!
Durant aquesta setmana hem tingut una molt bona sorpresa! Ens ha arribat el tió a la classe de 1r! Hem sentit que algú trucava a la porta i... quina sorpresa quan hem vist qui era! El tió!







Recompte d'aliments
Durant la setmana solidària s'han recollit diferents aliments i productes d'higiene a la nostra escola. Els alumnes de 1r, 2n i 3r ens hem encarregat de recollir i organitzar tots els aliments en capses i també hem fet un recompte total del què s'ha recollit.








Coneixem el món casteller

Aquesta setmana hem rebut a l'escola la visita d'un casteller de la colla dels Marrecs de Salt. Ens ha explicat en què consisteixen els castells i quina és la funció dels castelleres, així com també quins són els valors propis de les colles castelleres, els quals s'assemblem molt als valors que treballem a l'escola, sobretot quan fem equip! També ens ha explicat que fan servir una faixa, i ens hem pogut emprovar una! Això sí, treballant en equip!

















Creem les figures del pessebre de l'escola!
Aquest any els alumnes de 1r, 2n i 3r ens encarreguem de la creació del pessebre de l'escola! Després de molt pensar vam tenir una gran idea: utilitzar pinyes per crear les figures! Voleu veure quin ha estat el procés i el resultat? Aquí el teniu!













Els reglets i les matemàtiques
Ens ha encantat descobrir aquest material per treballar a mates! Ens permet fer moltes coses; identificar números i quantitats, treballar amb la desena i les unitats, fer sumes, fer restes... i moltes més coses que anirem descobrint al llarg del curs! De moment, hem tingut un primer contacte, mireu:






Les monedes
En una de les activitats de matemàtiques d'aquesta setmana hem treballat i conegut les monedes d'1 cèntim, de 2 cèntims, de 5 cèntims, de 10 cèntims, de 20 cèntims i de 50 cèntims! Ens ha agradat molt poder manipular-les i comparar-les entre elles!




Coneixem les nostres famílies!
Ens agrada molt parlar de totes les activitats que fem amb la nostra família i de tot el què ens ensenyen! Per això, hem treballat a classe aquest tema i hem elaborat un mural que ens ha permès explicar als companys moltes experiències viscudes amb les nostres famílies!





Autumn activities
La sessió d'Arts and Crafts d'aquesta setmana l'hem destinat a crear una imatge pròpia a partir d'un element molt característic de la tardor: les fulles! Hem fet treballar així la nostra imaginació, mireu:














Visita a l'exposició de la biblioteca del barri: Shht! Contes de nit
Avui dilluns 9 d'octubre de 2017 els alumnes de 1r, 2n i 3r hem fet una visita a  l'exposició de contes de nit de la biblioteca del barri. Ens ha agradat molt la visita, i també hem aprofitat per fer una estona de lectura a la sala infantil.














Miro's painting
A Arts and Craft estem estudiant el pintor Joan Miró. Estem descobrint les característiques principals de les seves obres artístiques: els colors que més utilitzava, les formes que feia servir... i avui ens hem atrevit a recrear un dels seus quadres. Som tots i totes uns grans artistes, mireu:












Iniciem el projecte de medi
Durant el primer trimestre els alumnes de 1r portem a terme un projecte de medi en el qual estudiem els éssers vius. Aquesta setmana hem portat a terme diferents activitats per conèixer el cos humà, i una d'elles ha consistit en començar a descobrir com són i on es troben diferents ossos del cos; crani, costelles, columna vertebral... Ens ha encantat poder tocar els ossos de l'esquelet que tenim a l'aula!







Unitats i desenes
Per assolir el concepte d'unitat i desena el grup classe de 1r hem començat a treballar amb diferents materials, aquí ens podeu veure en acció:







A més a més, per tal de desenvolupar el raonament lògic hem treballat amb altres materials, com el domino, els blocs lògics...








Ens relaxem per aconseguir un bon clima de treball
Seguint amb el treball d'interioritat, relaxació i respiració del curs anterior, els alumnes de 1r aprenem noves tècniques de respiració: 







Benvinguts i benvingudes superherois i superheroïnes de 1r!
Iniciem un nou curs escolar amb molta energia i il·lusió i amb un nou lema que ens acompanyarà al llarg de tot el curs acadèmic:


ETS UN SUPERHEROI! FES EQUIP!

 






Projecte els conills!
Aquesta setmana hem començat el projecte interdisciplinar sobre els conills. Precisament avui una companya de tercer, que té un conill de mascota, l'ha portat a classe perquè el poguessim acariciar i observar.
Ha estat una experiència molt enriquidora ja que hem descobert com de suau té el pèl i que té els ulls vermellosos perquè encara és un bebè.
També li hem pogut donar el biberó!
Mireu algunes imatges!

















També hem buscat informació a casa i ho hem penjat al racó del projecte a classe!

Decorem la classe!
Ja s'ha acabat l'hivern i a primer hem decorat la classe utilitzant CDs vells que ja no fèiem servir. Amb una mica d'imaginació i originalitat, hem realitzat uns peixos molt vistosos. Mireu que macos que ens han quedat!






Mitjançant aquesta activitat hem pogut treballar la destresa de doblegar paper en forma d'acordió per fer l'aleta i la motricitat fina en retallar i enganxar les peces.
Estaran unes setmanes a l'escola i després ens els emportarem a casa!

Cossos opacs i transparents
A partir de l'experiment realitzat hem pogut descobrir que hi ha cossos que no permeten el pas de la llum, els quals anomenem cossos opacs, i d'altres que sí permeten que passi la llum, els cossos transparents. Per entendre-ho hem pogut comprovar amb una llanternar i amb diferents objectes que els cossos opacs tenen ombra quan els hi toca la llum, mentre que els cossos transparents no en tenen. Amb l'ajuda de la senyoreta hem pogut descobrir que la flama d'un llumí no té ombra! Mireu les fotos i ho comprovareu!





Winter décor
Rainy snowflakes to decorate our classroom!!!!



Egypt collars!

This week we kept working on Egypt, and we've done beautiful collars! Look at them!




Decoració d'hivern

Finament l'hivern ha arribat i per això els nens i nenes de primer hem creat unes decoracions hivernals en forma de ninots de neu. Mireu quins artistes estem fets!





Egypt

Here's the result once dry. We've written our names in Egypt' style!






After Christmas, 2nd graders have started a new unit about Egypt. We've done a papyrus mixing coffee and water, and painted card with this mixture. We've had a great time! Next week, more!



Autumn décor - Art & Crafts

Yesterday during the Art & Crafts session we did an autumn decoration to put in class. We've traced the leaves silhouettes with paint in autumn colours: brown, red, yellow and green. Look at them working!






Animals Finger Puppets
The 1st graders pupils did their own finger puppets with animals: cow, sheep, cat, pig, etc.

Look what they've done!




Robòtica a primer
Aquesta setmana de fires els alumnes de primer hem fet un tastet de robòtica. Un grup de companys de cinquè ens han ensenyat com construir un cotxe amb peces LEGO i com confirgurar-lo amb el portàtil perquè es mogués on volíem, girés i fins i tot algun so ben divertit!
Hem passat una estona d'allò més entretinguda, alhora que hem après a seguir unes instruccions pas a pas fent un bon treball en equip.
A continuació teniu unes imatges de l'activitat.





Tastem i descobrim
Els nens i les nenes de 1r estem treballant els sentits a medi. Per això, aquesta setmana l'experiment ha estat relacionat amb aquest tema, concretament amb el gust! Hem descobert a quines zones de la llengua notem els diferents gustos; dolç, salat, àcid i amarg.


 





Art 1st level. We do a collage in Botero' style
We are learning a lot about an artist, Botero, and how he paints using big, round shapes. He also uses fruits and vegetables to draw pictures.
We've tried to imitate his style and did compositions cutting and pasting food from magazines!
Look how are we working!








Art 1st level. We paint in Miró' style
During these days, 1st graders are learning surrealism artists, in special Joan Miró. We already know that he used primary colours (red, blue & yellow), and black to trace the pictures, most of them copied from nature and drawn with very simple shapes (circles, stars, triangles, etc.).
We took a newspaper and we could paint freely following his style.
You can see some pics with the result just below:



Hurray for the artists!!!! 

Podem inflar un globus sense bufar?
Primer experiment del curs fet! Com ho podem fer per inflar un globus sense bufar? Després de molt pensar i compartir idees hem portat a terme un experiment amb el qual hem descobert com es crea una reacció química, a partir de la qual sorgeix un gas i es pot inflar un globus. Observeu les imatges i veureu el procediment a seguir i el resultat (i també les nostres cares d'emoció):










Queda inaugurada la biblioteca d'aula!
Hem estrenat el racó de lectura, on els alumnes podran gaudir de contes i històries en un ambient agradable, còmode i lluminós.
Mireu que concentrats!

Practiquem la lletra lligada
A l'hora de català, hem practicat l'escriptura de paraules projectades a la pissarra.
Ens ho hem passat molt bé i ha estat molt útil per treballar les grafies!
A continuació podeu veure'n alguna imatge:









Arts and Crafts
Relacionat amb el què estem estudiant d'Egipte a les hores d'Arts & Crafts, durant aquesta setmana hem començat a crear i decorar el nostre propi collaret egipci. 



Com germinen les llenties?
L'experiència que hem fet aquesta setmana ens servirà per conèixer com germinen les llenties. A l'aula d'experimentació hem fet un repàs del què anem treballant a classe sobre què necessiten els plantes per viure i ens hem preguntat si podem fer créixer llenties. Tot seguit us deixem imatges perquè veieu el procés que hem seguit:









I... observem els cucs de seda!
Aprofitant que a l'escola tenim cucs de seda, avui els hem observat i hem pogut veure com estan ben grans i crescuts i algun ja s'ha fet el capoll! D'aquí poc temps podrem veure les papallones!






Plantem maduixeres a la classe de 1r!
Avui una alumna de 1r ens ha portat dues maduixeres a la classe per tal que puguem repassar tot el què estem aprenent de les plantes. Ens ha anat molt bé per comprovar quines són les seves parts:


     
                                       







Ens ha agradat moltíssim trasplantar-les! Ara ens toca cuidar-les!




Com circula l'aigua per les plantes?
Aquesta setmana hem fet un experiment que ens ha permès conèixer com es mou l'aigua per dins de les plantes! Per fer-ho, hem necessitat:

  • Un recipient amb aigua
  • Paper
  • Tisores
  • Llapis i goma

Hem descobert que, si posem una flor de paper amb els pètals tancats sobre la superfície d'un recipient amb aigua, el paper es mulla i a causa de la seva capil·laritat s'inflen les petites partícules que el conformen i això provoca que els pètals s'estirin i s'obrin. 



Gràcies a aquest experiment hem entès que a partir de les tiges de les plantes, quan les arrels absorbeixen l'aigua de la terra, aquesta puja per les tiges i l'aigua queda distribuïda per totes les fulles i flors de les plantes. Aquí podreu veure les nostres cares de sorpresa durant l'experiment:





Us presentem el racó de reporters i reporteres de 1r! 
Durant aquest tercer trimestre els nens i les nenes de 1r ens convertirem en reporters i reporteres! Per fer-ho, primer de tot hem hagut de crear un racó a l'aula on podrem exposar les notícies que treballarem, i també, hem creat un carnet individual que ens acredita dins de l'aula!




Us mantindrem informats i informades de totes les notícies de 1r!



I per acabar el 2n trimestre...
Hem portat a terme un taller de pasqua en el qual hem decorat uns ous de pasqua d'allò més bé! Us volem desitjar una bona Setmana Santa i Bona Pasqua!






Matamosques?
El segon trimestre ja s'està acabant, i per això hem volgut repassar tot el què hem anat treballant a medi referent als animals. Per fer-ho, hem utilitzat una eina que fins ara no sabíem que podia tenir aquesta utilitat: matamosques!

La senyoreta ens ha preparat un material i l'ha projectat a la pantalla, d'aquesta manera, ens anava fent preguntes i per contestar havíem de marcar amb el matamosques la paraula , o bé, la imatge correcte! Ens ho hem passat d'allò més bé!



En aquest cas, havíem d'assenyalar els éssers vius. 








 Aquí, havíem d'indicar quins animals neden, caminen, salten i s'arrosseguen. 




I aquí, marcar el peix que és d'aigua salada i dir quin és el seu nom: la sardina!






Aquí us deixem més fotografies de l'activitat:




El racó de medi
Com bé sabeu, a l'aula de primer estem treballant els animals durant els hores de medi i ho fem a partir del treball en equip. A l'aula hem decidit fer un racó de medi on exposem i presentem els nostres treballs. Ja tenim acabats els murals on es mostren com es classifiquen els animals segons la seva alimentació:





Cada grup ha decorat el seu mural al seu gust, i gràcies a les fotos que tots els nens i nenes hem anat portant han quedat genial!

També els nens i les nenes de 1r hem portat llibres, contes, enciclopèdies i material sobre els animals i hem fet un racó on disposem de tot aquest material;




I per últim, com podeu veure en aquest fotografia, dos dels 4 grups de la classe ja han creat el seu animal! Aquí teniu les girafes (grup dels animals herbívors) i els porcs (grup dels animals omnívors). Aquí podeu veure com els vam fer:





Pams, peus i passes
Aquesta setmana, a les hores de matemàtiques hem descobert què són les unitats de mesura, i ho hem fet amb el nostre cos! Vam anar al pati per tal de mesurar la porta d'entrada i sortida i vam haver d'investigar, provar i descobrir quina era la millor manera de mesurar sense tenir una cinta mètrica. Aquí teniu unes imatges de la nostra investigació:



Així va ser com vam descobrir les unitats de mesura: els peus, els pams i les passes. Un altre dia, a l'aula vam haver de fer una activitat que consistia en mesurar les finestres, les taules, les portes i altre material de la classe de 1r. I ho vam fer també amb pams, peus i passes, mireu:



Què mengen els animals?

Durant aquest segon trimestre, els alumnes de 1r, hem iniciat un projecte de medi sobre els animals. En aquest moment, estem estudiant la classificació dels animals segons la seva alimentació i per fer-ho, treballem en grups. Cada grup s'encarrega de buscar informació i imatges sobre un tipus d'animals per tal de poder crear un mural ben gran.

Hi ha un parell de grups que ens encarreguem dels animals herbívors:




Un tercer grup ens estem centrant en els animals carnívors:




I per últim, un quart grup representem els animals omnívors, aquells que mengen de tot!




Carnaval a l'escola!
Aquí us deixem unes fotografies perquè veieu com anàvem disfressats i com vam gaudir de la xocolatada!




Compartim un conte?

Els alumnes de 1r i 2n participem en una activitat que consisteix en crear un conte entre diferents escoles. La nostra tasca ha estat, per part dels alumnes de 2n, començar a redactar l'inici de la història, mentre que els i les alumnes de 1r hem utilitzat les tablets per il·lustrar el conte. Mireu com ho hem fet de bé!







Ossos de peus i mans
Aquesta setmana hem après quins són els ossos de peus i mans! Per fer-ho hem observat una radiografia d'una mà i d'un peu:






D'aquesta manera, hem pogut comprovar quins ossos conformen els peus i les mans i després hem pogut experimentar amb els nostres dits. Per recordar els noms dels ossos (falanges, carp, metacarps, tars i metatars) ens hem fet un dibuix a les nostres mans, mireu;







Les desenes arriben a primer

Els nens i les nenes de primer, durant tota aquesta setmana, hem començat a treballar les desenes a les hores de matemàtiques. Per fer-ho, hem utilitzat mongetes i llenties!

Mireu com les agrupem en desenes i com diferenciem entre desenes i unitats:







Primer comptem quantes mongetes tenim en total. 




Després, agrupem les mongetes en desenes. Així, hem après que una desena és igual a 10 mongetes.











Tot seguit, hem comptat quantes mongetes es queden fora de la desena. Són les unitats. 





Per últim, hem comprovat que les desenes i les unitats ens diuen el total de mongetes que tenim!









Descobrim com és la nostra estructura òssia!

El dijous 12 de novembre, els alumnes de 1r seguint amb l'estudi del cos humà i de l'esquelet, hem fet una experimentació per conèixer les característiques dels ossos i de la nostra estructura òssia.


En primer lloc, hem agafat una salsitxa i l'hem mogut en totes direccions. 






Hem pogut comprovar com la salsitxa es pot moure de moltes maneres; cap amunt, cap avall, es pot girar...




I també ens hem adonat que és impossible que s'aguanti dreta! Mireu com ho hem intentat!
















Al final, hem après que com que la salsitxa és molt flexible perquè només conté carn! No té ni un sol os!


I després de moure-la i doblegar-la en totes direccions i de totes les maneres que us pugueu imaginar... hem decidit investigar com és una ala de pollastre!









Així que, l'hem agafat amb una mà per la part més ampla, i amb l'altra mà, hem agafat l'os de l'extrem de l'ala, un de petit. L'hem doblegat amunt i avall i més tard, hem volgut comprovar si l'ala podia fer algun altre moviment. I sabeu què? 
















Hem après que l'ala de pollastre no es pot doblegar de qualsevol manera, perquè a més de tenir carn, també té uns ossos que són molt durs! Com nosaltres, les persones! 







Així doncs, ara ja sabem que gràcies als ossos, els animals i les persones ens podem moure, podem moure les parts del nostre cos però no en totes direccions! 








Per acabar, hem dibuixat la salsitxa i l'ala de pollastre i hem comprovat com nosaltres, no podem moure el nostre dit índex en totes direccions, ja que sinó ens el podríem trencar. I també hem comentat que l'esquelet és una estructura òssia que aguanta i protegeix els òrgans, i com que tenim carn i ossos ens podem moure. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada